· 

De voordelen van zakelijke tapijtreiniging voor uw bedrijf

Tapijtreiniger bedrijf

Tapijt reinigen voor bedrijven

Door Reza Moesawy, technicus PNP Schoonmaakbedrijf


Het belang van tapijtreiniging in kantoren wordt vaak onderschat. Alleen stofzuigen is onvoldoende om af te rekenen met vlekken en donkere plekken in de vloerbedekking. Behalve een effectieve dieptereiniging van het tapijt zijn er meer voordelen voor u als ondernemer om het tapijt in uw bedrijf professioneel te laten reinigen. Hier laten we zien hoe uw onderneming profijt heeft van commerciële tapijtreiniging.


Betere uitstraling


Eerste indrukken zijn belangrijk wanneer klanten uw bedrijfspand bezoeken. Het tapijt in uw bedrijf ziet er na professionele tapijtreiniging schoon en fris uit. Dit maakt een goede indruk op bezoekers en klanten. Een goed verzorgd tapijt laat zien dat u geeft om uw bedrijf en werknemers. Er zullen geen vlekken te zien zijn, de kleur is levendig en platte inloopzones zijn weer hersteld. Zo ziet het tapijt eruit als nieuw.


Verhoogde productiviteit


Werknemers voelen zich beter en minder gespannen in een schone werkomgeving. Dit draagt bij aan een betere sfeer en werkzin. Reinigen van tapijt verbetert de luchtkwaliteit en dit zorgt ook voor minder ziektekiemen die uw werknemers ziek kunnen maken. De hoeveelheid stof en huisstofmijt in de lucht zal ook afnemen en dit is fijn voor mensen die luchtwegproblemen hebben. Ook zal uw kantoor frisser ruiken.


De levensduur van het tapijt


Periodieke tapijtreiniging en reinigen van het vloerkleed voorkomt slijtage aan de vezels door straatvuil dat in het tapijt gelopen wordt. Dit kan snijden in de tapijtvezels en op de lange duur leiden tot kale plekken. Bij het later weer verhuren van het kantoorpand zal het tapijt niet vervangen hoeven worden wanneer een nieuw bedrijf zich er zal vestigen. Door regelmatige tapijt reinigen en vloerkleed reinigen zult u een kostbare vervanging van uw tapijt en vloerkleed uit kunnen stellen. Dit bespaart u geld op de lange termijn.


De voordelen van droge/kristallisatie tapijtreiniging


Bij deze methodes kunnen grote oppervlaktes in korte tijd gereinigd worden. Het tapijt blijft de hele tijd beloopbaar voor werknemers, klanten en bezoekers. U krijgt niet te maken met een lange droogtijd en kans op schimmel door veel gebruik van water. En er hoeven geen gedeeltes van uw kantoor afgezet te worden tijdens het schoonmaken. Ook is er geen geluidsoverlast door luide machines en het reinigen zelf neemt weinig plek in beslag dus men kan gewoon langs schoonmaakwerkzaamheden lopen. Dit zorgt er allemaal  voor dat het niet nodig om tegen hoger tarief te laten reinigen buiten kantoortijden. Er wordt gebruik gemaakt van veilige, biologisch afbreekbare middelen. Dit is fijn omdat er bij reguliere reiniging chemisch residu achterblijft dat in de lucht blijft hangen. Vlekken worden verwijderd tijdens de reiniging en inloopzones worden aangepakt door het herstel van tapijtpolen. De kans op hervervuiling is klein doordat er geen residu achterblijft dat nieuw vuil aantrekt. Zo blijft het tapijt in uw bedrijf langer schoon.